Михайло-Лукашівська сільська рада
Запорізький район Запорізька область

21 березня 2024 року державний реєстратор ЦНАП взяла участь у конференції «Доступність послуг в Україні: досягнення та виклики», на якій Проєкт PROSTO підводив підсумки більше двох років роботи у сфері надання адміністративних послуг в Україні

Дата: 26.03.2024 11:34
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Проєкт PROSTO фінансується Урядом Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку SIDA та реалізується компанією SALAR International (дочірня компанія Шведської асоціації місцевих влад та регіонів SALAR) в Україні у 2021-2024 роках з метою покращення спроможності органів місцевого  самоврядування надавати послуги жителям громад. Бенефіціарами Проєкту є Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Доступність до адміністративних послуг була і залишається одним з пріоритетів державної політики України. Особливої актуальності зазначене питання набирає в умовах лінії фронту, зростаючої кількості ветеранів та людей з інвалідністю.

Розпочалася конференція з вітальних слів президента Шведської ради муніципалітетів та регіонів SALAR Андерса Генрікссона, керуючого директора SALAR International Рояна Нокса, старшої програмної менеджерки Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку SIDA Сусанни Делланс.

На заході обговорювалися такі питання, як:

  • надання послуг ветеранам війни,членам сімей ветеранів через ЦНАП;

  • мобільні рішення для надання публічних послуг: можливості, рекомендації, практика застосування;

  • законодавче забезпечення стійкого розвитку системи адміністративних послуг;

  • добрі практики надання адміністративних послуг в громадах;

  • віртуальний адміністратор: удосконалення мобільного обслуговування;

  • дослідження щодо надання в ЦНАП супутніх та інших послуг і функцій;

  • як впровадити систему психологічної підтримки працівників ЦНАП у громаді

Фото без опису

Цікавою практикою було проведення панельних дискусій з обговоренням актуальних питань та проблем, що виникають у роботі ЦНАП, за участю представників Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства соціальної політики України, Всеукраїнської асоціації ЦНАП, Департаменту соціальної роботи Мінветеранів, Національного агентства з  питань державної служби, ОВА, керівників ЦНАП.

Зустріч пройшла в дружній теплій атмосфері. Михайло-Лукашівська громада висловлює подяку за колосальну допомогу та підтримку, яку отримала від проекту PROSTO. Сподіваємося на подальшу співпрацю!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь