Михайло-Лукашівська сільська рада
Запорізький район Запорізька область

Продовжуємо системно боротися з корупцією в рамках проєкту “Прозорість та підзвітність”

Дата: 23.10.2023 09:43
Кількість переглядів: 59

 

Щодо реконструкції КЗ «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності» ЗОР: за розрахунками фахівців підрядники отримали близько 10 млн грн за роботи, які фактично не було виконано. Слідчими національної поліції відкрито кримінальне провадження, наразі ведеться розслідування. Юрій Малашко зазначив, що очікує від правоохоронних органів практичних результатів, зокрема повідомлень про підозру та вироків суду. 

Також зафіксовано черговий факт розкрадання державного майна. Так, за результатами перевірки фондів Комунального закладу «Запорізький обласний краєзнавчий музей» виявлено нестачу 3 549 предметів антикваріату орієнтовною вартістю понад 3 млн грн. Юрій Малашко зауважив, що матеріали вже передані до правоохоронних органів, а винних буде покарано.

Крім цього, очільник ЗОВА повідомив про встановлення факту службових зловживань з боку вищих посадових осіб облдержадміністрації. У 2022 році співробітники ОДА незаконно вилучили у власника 138 тон пшениці, чим завдали збитків на суму близько 1 млн 200 тис грн. Про результати розслідування буде повідомлено додатково.  

Окремої уваги потребує питання екології. Наразі однією з найактуальніших проблем для Запоріжжя залишається стан довкілля. 

  • На жаль, в попередні роки органи влади не стояли на захисті громади, а відстоювали інтереси великого бізнесу. У зв’язку з цим був змінений попередній керівник Департаменту захисту довкілля облдержадміністрації. Також було проведено внутрішній аудит діяльності структурного підрозділу за попередні 2,5 роки та встановлено факти нераціонального використання коштів на загальну суму 1 млн 900 тис грн, - поінформував очільник ЗОВА.

Робота обласної влади в екологічній сфері кардинально перебудовується, зокрема ухвалюються нові управлінські рішення, які дозволять покроково змінювати екологічну ситуацію на краще.

Ще одне проблемне питання регіону - незаконне використання земель лісового та природно-заповідного фонду та самовільна забудова на території прибережно захисних смуг. Юрій Малашко повідомив про перші результати: вже знесено паркан біля човнового причалу №5, який був розташований на території лісового фонду. Зафіксовано чисельні факти незаконної вирубки дерев, всі правопорушення задокументовані та відправлені до правоохоронних органів для подальшого реагування. 

Юрій Малашко подякував громадськості, яка активно співпрацює з обласною владою та допомагає виявляти правопорушення й розв'язувати питання в екологічній сфері. 

Системна робота в напрямку “Прозорість та підзвітність” продовжується. Очільник ЗОВА наголосив, що про результати роботи буде повідомляти щотижня. 

 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльностіФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь