Михайло-Лукашівська сільська рада
Запорізький район Запорізька область

ОБЕРЕЖНО-БОТУЛІЗМ!

Дата: 12.06.2023 09:30
Кількість переглядів: 50

        Фото без описуВнаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС, Запорізьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області  попереджає населення про загрозу здоров’ю та життю людей від ймовірних ризиків захворювання на ботулізм при вживанні риби (соленої чи в’яленої), вживаючи невідкладних заходів на виконання вимог Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»,  «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

          Ботулізм – дуже небезпечне і в багатьох випадках смертельне токсичне інфекційне захворювання, яке виникає при вживанні продуктів, заражених мікробом групи клостридій. Харчові продукти, забруднені цим мікробом і недостатньо оброблені, стають причиною захворювання на ботулізм. Симптоми ботулізму з’являються на перший-третій день після вживання забрудненого продукту: слабкість, запаморочення, сухість в роті. Пізніше – розлади центральної та вегетативної нервової системи, які проявляються в порушенні зору та ковтання, розладах мови. Лікування тільки в умовах стаціонару.

        Застерігаємо! Не купуйте рибу на стихійних ринках, не в’яліть та не коптіть її в домашніх умовах. Не наражайте себе на небезпеку та не створюйте загрозу життю та здоров’ю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь