ОБЕРЕЖНО-БОТУЛІЗМ!
Внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС, Запорізьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області попереджає населення про загрозу здоров’ю та життю людей від ймовірних ризиків захворювання на ботулізм при вживанні риби (соленої чи в’яленої), вживаючи невідкладних заходів на виконання вимог Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».
Ботулізм – дуже небезпечне і в багатьох випадках смертельне токсичне інфекційне захворювання, яке виникає при вживанні продуктів, заражених мікробом групи клостридій. Харчові продукти, забруднені цим мікробом і недостатньо оброблені, стають причиною захворювання на ботулізм. Симптоми ботулізму з’являються на перший-третій день після вживання забрудненого продукту: слабкість, запаморочення, сухість в роті. Пізніше – розлади центральної та вегетативної нервової системи, які проявляються в порушенні зору та ковтання, розладах мови. Лікування тільки в умовах стаціонару.
Застерігаємо! Не купуйте рибу на стихійних ринках, не в’яліть та не коптіть її в домашніх умовах. Не наражайте себе на небезпеку та не створюйте загрозу життю та здоров’ю.