A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Лукашівська сільська рада
Запорізький район Запорізька область

Працевлаштування внутрішньо переміщених осіб в нинішніх реаліях

Дата: 22.09.2022 09:15
Кількість переглядів: 715

Російське повномасштабне військове вторгнення принесло багато лиха українцям, але не зламало нас, а зробило сильнішими. По всій країні можна знайти безліч прикладів, як наші громадяни знаходять рішення у тяжких ситуаціях в різних сферах життя. Сподіваємось, що і наша історія, послугує підказкою комусь, хто змушений був через війну покинути рідну домівку, втратив роботу або стикнувся з кадровими проблемами у своїй бізнесовій діяльності.

Йдеться про механізм, який був розроблений українським урядом для роботодавців, які зараз працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб та мають можливість отримувати за це від держави компенсацію витрат на оплату їх праці протягом перших двох місяців роботи у розмірі мінімальної зарплати. Тобто роботодавець може відчутно мінімізувати фінансові ризики, приймаючи в штат нового працівника та має достатній час, щоб пересвідчитись в його компетенціях та кваліфікації, а новий співробітник за цей час може зацікавити своїми здібностями та навичками працедавця у подальшій вигідній співпраці.

Саме так сталося з Кучеруком Олександром Сергійовичем, який змушений був переселитися з Бахмутського району Донецької області до Павлівської ОТГ  Запорізького району.

Свій професійний шлях чоловік розпочав відразу після закінчення коледжу у 2005 році, де здобув кваліфікацію техніка-електрика. Безперервно працював на одному з найбільших енергогенеруючих підприємств Донбасу, поки війна не залишила вибору…

На початку червня Олександр Сергійович звернувся до Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості за підтримкою та допомогою у пошуку роботи. Фахівцями філії було надано повний спектр соціальних послуг, проаналізовано профіль безробітного, складено резюме, яке було надано місцевим роботодавцям, адже на локальному ринку праці завжди спостерігається кадровий дефіцит фахівців електротехнічної сфери.

Вже через кілька тижнів кандидатом зацікавилось одне із ринкоутворюючих сільськогосподарських підприємств району, а на початку липня Кучерук О. С. вже був прийнятий до штату працівників ТОВ «НВП «Сортостанція», де продовжує працювати по теперішній час, роблячи свій внесок в економічну спроможність України у співпраці з роботодавцем, який вже отримав компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО від служби зайнятості.

Детальніше про цей механізм можна дізнатися за посиланням: https://bit.ly/prats_VPO


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь