A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Лукашівська сільська рада
Запорізький район Запорізька область

Проєкт на підтримку ветеранів

Дата: 04.07.2022 09:31
Кількість переглядів: 2411

Фото без опису

Постановою Кабінету Miнicтpiв України від 27 грудня 2018 року №1175 «Деякі питання Міністерства у справах ветеранів» затверджено положення про Miністерство у справах ветеранів України» (далі – Положення).

Відповідно до пункту 1 Положення, Miнвeтepaнів є головним органом у системі центральних oрганів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у cфepi сціального захисту ветеранјв війни, oci6, якi мають ocобливi заслуги перед Батьківщиною, постраждалих yчacників Революції Гідності (далі – ветерани), членів ciмей ветеранів та oci6, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі – члени ciмей ветеранів).

Відповідно до пункту З Положення, до основних завдань – Мінветеранів віднесено формування i peaлізацію державної політики у сфері соціального захисту ветеранів та членів ix сімей, зокрема зайнятості, підвищення конкурентоспроможності  на ринку праці.

На виконання цих завдань, відповідно до постанови Кабінету Mіністрів України від 14 липня 2021 року №720, Miнветеранів утворено бюджетну установу «Український ветеранський фонд». Одним із основних завдань Фонду є сприяння соціальному захисту ветеранів та членів сімей  вeтepaнiв шляхом підтримки та реалізації проєктів, які cпрямовані  на підтримку ведення підприємницької діяльності ветеранами та сприяння у їх працевлаштуванні.

Фонд запустив проєкт з мікрофінансування бізнесу. Ветерани та члени ciмей ветеранів, які є внутрішньо переміщеними особами (ВПО) i мають підтвердження цього статусу, зможуть отримати грошове відшкодування на купівлю товарів, необхідних для ведення власної справи. Указані категорії oci6 мають можливість отримати вішкодування на суму до 20 000 гривень включно.

Кроки для отримання одноразової фінансової підтримки:

– зібрати необхідні документи (паспорт, довідку ВПО, виписка чи витяг з ЄДР про статус ФОП чи самозайнятої особи,посвідчення, що підтверджує один iз cтатусів ветерана війни, особи, яка має ocобливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалого учасника Революції Гідності, члена ciм’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, або документ про належність до членів ciм’ї ветерана, чеки   на покупку після 24.02.2022 для роботи бізнесу відповідно до КВЕД);

– надіслати свою заявку  з документами через аплікаційну форму: https://20000.mva.gov.ua/;

– отримати відповідь від Фонду (за результатами перевірки пакету документів).

Інформацію щодо такої підтримки можна отримати на офіційному сайті Фонду https://veteranfund.com.ua/, на cтopiнці у мережі Фейсбук https://bit.ly/3moZAUC.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь