A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Лукашівська сільська рада
Запорізький район Запорізька область

ПАТРОНАТНИЙ ВИХОВАТЕЛЬ - ОФІЦІЙНЕ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ТА РОБОТА ВДОМА

Дата: 21.12.2021 11:02
Кількість переглядів: 806

В рамках реалізації експериментального проекту щодо впровадження нової моделі надання клієнтоорієнтовних послуг Вільнянською районною філію Запорізького ОЦЗ проведено засідання за «Круглим столом», де разом з соціальними партнерами: Катериною Сисенко  – психологом міського центру соціальних служб Вільнянської міської ради та Вікторією Халімон – спеціалістом Вільнянського бюро безоплатної правової допомоги розглянуто питання співпраці для пошуку кандидатів у патронатні вихователі з числа зареєстрованих безробітних.

Катерина Сисенко роз’яснила що таке патронат, на кого розрахована ця послуга, яке фінансування послуги з патронату, яка її тривалість та які вимоги до кандидатів в патронатні вихователі. При цьому було наголошено, що метою патронату над дитиною є забезпечення захисту її прав, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками або законними представниками, надання їй та її сім`ї послуг, спрямованих на повернення у родину відповідно до інтересів дитини.

Таким чином дитина потрапляє не до інтернатного закладу, а в родину, де її легше реабілітувати. Поки вона виховується в нормальних умовах, соціальні працівники працюють з її рідною сім'єю, спільно шукають можливі шляхи виходу з проблемної ситуації, після подолання якої дитина повертається у родину.

Кандидат у патронатні вихователі, який пройшов первинний відбір, разом з помічником має надати згоду на проходження навчання за програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі. У зв’язку з такою високою відповідальністю, патронатний вихователь не може вести іншої трудової діяльності, на відміну від добровільного помічника, який не отримує заробітної плати та може за сумісництвом вести трудову/економічну діяльність.

Оплата послуги патронату складається з соціальної допомоги на утримання влаштованої під патронат дитини обсягом у два прожиткові мінімуми для дитини відповідного віку на місяць та грошового забезпечення за надану патронатним вихователем послугу.

Бажаючим спробувати себе в патронаті варто звернутися до міського центру соціальних служб Вільнянської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь