A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Лукашівська сільська рада
Запорізький район Запорізька область

До Дня працівника соціальної сфери!

Дата: 04.11.2021 10:32
Кількість переглядів: 603

Фото без опису

Одна із значимих сфер, є сфера соціальна, напрямки діяльності, якої спрямовані на забезпечення соціального захисту та надання державних гарантій, підтримки найвразливіших категорій громадян.

Завдяки людям, які обрали професію соціальний робітник, на професійному рівні надається допомога тим, хто найбільше її потребує.

Головне в роботі комунального закладу  «Центр надання соціальних послуг» Михайло-Лукашівської сільської ради – покращати якість життя наших підопічних, особливо під час пандемії, коли соціальні робітники, як і медики, опинились на передовій.

Незважаючи на посилені карантинні заходи, 7 соціальних робітників продовжують працювати в установленому режимі та щоденно дбають про те, щоб в умовах карантину громадяни похилого віку та особи з інвалідністю отримували необхідні соціальні послуги.

Згідно договірних умов вони регулярно відвідують підопічних, забезпечують їх продуктами харчування, водою, господарськими товарами та медикаментами, здійснюють внесення платежів за комунальні послуги, виклик лікаря, супроводжують у заклади охорони здоров’я, допомагають подати заяви на оформлення субсидії.  Також прибирають житло, надають допомогу у приготуванні їжі, виносять сміття, миють посуд, тощо. 

Соціальні робітники надають повний найважливіший  комплекс заходів, які забезпечують життєво-необхідні потреби отримувачів соціальних послуг.

Особлива увага при відвідуванні під час карантину приділяється застосуванню засобів індивідуального захисту (масок, рукавичок, антисептиків). Проводиться роз’яснювальна робота з правил користування цими засобами та  необхідність здійснення вакцінації  серед громадян, яких обслуговують робітники

  Праця соціального робітника – це нелегка робота, так як більшість  підопічних – це літні, важко хворі люди, які з тієї чи іншої причини не можуть обслуговувати себе самостійно, більшість яких, в силу віку, сьогодні віднесена до «групи ризику» . Вони потребують не лише допомоги по господарству, а також і співчуття, розуміння, підтримки.

 При спілкуванні з підопічними  соціальні робітники прагнуть підтримувати їх стабільний психо-емоційний стан, що є дуже важливим  під час епідемії COVID-19. Часом буває так, що навіть проста коротка розмова з літньою  самотньою людиною, може принести  хвилини радості і викликати посмішку на обличчі.

Щоб на державному рівні відзначити тих, хто обрав безкорисливе служіння громаді, піклуючись про людей, з 1999 року щорічно у першу неділю листопада встановлено відповідним урядовим рішенням професійне свято – День працівника соціальної сфери.

За вагомий внесок у загальний добробут громади, професійний потенціал при виконанні обов’язків і завдань, щоденну кропітку роботу відзначено кращих робітників соціальної сфери Подякою виконавчого комітету Михайло-Лукашівської сільської ради.

Залишається побажати працівникам соціальної сфери, щоб множились добрі вчинки, здійснювались найкращі плани та задуми, а служіння обраній справі приносило добру славу!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь