A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Лукашівська сільська рада
Запорізький район Запорізька область

ФІЛЬТРУЙТЕ МЕДІА: НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРОЄКТ З МЕДІАГРАМОТНОСТІ «ФІЛЬТР»

Дата: 01.11.2021 15:28
Кількість переглядів: 393

Фото без опису

Міністерство культури та інформаційної політики презентувало національний проєкт з медіаграмотності “Фільтр”, який має посприяти тому, щоб тема медіаграмотності стала центральною як для органів державної влади, так і для медіа.

Проєкт має на меті зробити медіаграмотність визначальною рисою людини майбутнього, людини сучасної, адже без навичок критичного мислення, без уміння розпізнавати фейки від того, що реально відбувається, неможливо уявити нормальну, здорову, адекватну людину сьогоднішнього дня.

Найголовніше, що медіаграмотність — тема, з якою громадські організації працюють дуже гарно і дуже ефективно багато років, на цей момент вперше стає темою, яка піднімається до рівня державної політики, коли держава звернула увагу і частиною своїх пріоритетів, на рівні МКІП, на рівні співпраці з іншими міністерствами, зокрема, такими, як Міністерство освіти та науки й Міністерство цифрової трансформації, визначає її як частину пріоритетів державної інформаційної політики.

Розвиваючи тематику критичного мислення, медіаграмотності, ми говоримо про те, що люди будуть більш захищені, будуть краще спроможні виявляти дезінформацію, правильно розуміти і сприймати повідомлення в медіа і таким чином підвищувати особисту захищеність і безпеку.

Фільтр – це національний проєкт з медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики України, який був заснований у 2021 році.

Ми усвідомлюємо, що медіаграмотність є необхідною навичкою XXI століття для кожної людини у споживанні будь-якої інформації: новин, соціальних медіа та навіть у щоденному спілкуванні. В Україні вже реалізовано чимало актуальних та важливих ініціатив з розвитку критичного мислення на національному та регіональному рівнях. Але виклики сьогодення вкотре показали необхідність напрацювання єдиного вектора та координації зусиль у сфері медіаграмотності на державному рівні.

Онлайн-платформа проєкту має на меті об’єднати найкращі рішення та матеріали, що реалізуються державними органами влади, громадськими ініціативами, міжнародними партнерами та медіаспільнотою.

Ключова місія проєкту – об’єднати зусилля  держави, громадських організацій та медіаспільноти задля підвищення рівня  медіаграмотності та критичного мислення українців.

«Фільтр» має власну онлайн-платформу на якій зібрані кращі навчальні  проєкти державних органів влади, громадських організацій, міжнародних партнерів у сфері медіаграмотності.

На сайті у вільному доступі матеріали для учнів та вчителів, студентів та викладачів, а також для всіх, хто прагне зробити критичне мислення своєю щоденною навичкою.

Детальніше про проєкт, його цілі та завдання читайте за посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь