A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Лукашівська сільська рада
Запорізький район Запорізька область

НА ІНФОРМАЦІЙНОМУ ПОРТАЛІ "ДІЯ" ФУНКЦІОНУЄ ГІД З ДЕРЖАВНИХ ПОСЛУГ

Дата: 17.02.2021 13:50
Кількість переглядів: 3031

Картинки по запросу "Гід з державних послуг"

27 серпня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України запровадило на порталі "ДІЯ" Гід з державних послуг – інформаційний онлайн-портал про всі сервіси та послуги, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Раніше в Україні не було єдиної платформи, де можна було б у зручній формі дізнатися про будь-яку послугу що надається органами державної влади або місцевого самоврядування. На сьогодні, Гід з державних послуг (https://guide.diia.gov.ua/) на порталі Дія містить повну та достовірну інформацію щодо понад 1 200 послуг — про місце, спосіб, строк, вартість, результати отримання послуг, а також необхідні документи та спосіб оскарження їх результатів. Гід доступний у двох форматах відкритих даних: Excel та Json. Варто зазначити, що інформаційний онлайн-портал постійно оновлюється адміністраторами та має найбільш актуальну та достовірну інформацію в сфері надання послуг відповідно до норм чинного законодавства.

Гід з державних послуг направлений на мінімізацію побутової корупції та на ліквідацію "посередництва" при наданні публічних послуг. Інформацію у Гіді впорядковано за 36 життєвими подіями будь-якого характеру: чи щодо необхідності придбання автомобіля, створенням сім'ї, чи то заняття мисливством або інвестуванням, Кожен може знайти на порталі усю необхідну інформацію щодо офіційних реєстрацій та отримання необхідних послуг.

Меню послуг розподілено на 17 загальних категорій залежно від сфери діяльності. Так, Міністерство цифрової трансформації України інформує про найбільш популярні послуги серед користувачів:

  • Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань
  • Державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань
  • Державна реєстрація фізичної особи-підприємця
  • Реєстрація місця проживання
  • Реєстрація місця проживання дитини до 14 років
  • Реєстрація народження. 

Проведення моніторингу популярних запитів серед користувачів на "Гіді" відбувається завдяки функції зворотнього зв'язку. Так, якщо користувач не знайшов інформацію про послугу чи виявив помилку в наявній інформації, можна скористатись зворотним зв'язком — і послуга з'явиться на сервісі. 

На останок слід зазначити, що Гід з державних послуг — це офіційне джерело інформації. Як приклад: якщо будь-який орган виконавчої влади чи місцевого самоврядування під час надання певної послуги вимагатиме довідку, яку не згадано на Гіді, посилання на Гід є аргументом для громадян — не надавати відповідні документи.

Ми впевнені, що зазначена інформація буде корисною для Вас, а інформаційний онлайн-портал Гід з державних послуг стане зручним інструментом взаємодії з органами влади!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь